A3C

A3 Methode

Optimalisatie. Faalkosten terugdringen en in control komen is voor veel organisaties een uitdaging. Overzicht krijgen en snel tot de kern komen is het streven maar lukt niet altijd.

Het A3 model doorloopt de stappen die voor een gestructureerd project nodig zijn. Weten dat er geen stap wordt overgeslagen. Het resultaat is een compleet overzicht op één A3-papier. De focus leggen op wat écht belangrijk is samen met alle stakeholders. De methode vindt zijn oorsprong in de lean- six sigma filiosofie, maximale waarde creëren met zo min mogelijk verspillingen.

De A3 methode start met eerst denken (links), dan doen (rechts). Gekoppeld aan de manier waarop ons brein werkt. De linker hersenhelft is gericht op analytisch vermogen, de rechter hersenhelft op een creatieve manier van oplossingen bedenken. Een logische koppeling tussen beide wordt gestimuleerd: probleemanalyse en oplossing.

Toepassen. Onze consultants zijn gespecialiseerd om de A3 methode toe te passen in de bouw. Juist bij bouwprojecten zijn er veel kansen voor optimalisatie.

Samen doorlopen we de project- of organisatie doelstellingen aan de hand van de A3 methode. Een analyse van de opgave in een gezamenlijke sessie. Voorkomen dat er direct oplossingen worden aangedragen voor een oneigenlijk probleem of ter bestrijding van een symptoom. De opgave wordt letterlijk in kaart gebracht. Het is de kunst om complexe zaken terug te brengen tot de essentie.

We koppelen oplossingen en acties overzichtelijk aan de analyse. Zijn er vervolgens verbeterpunten? Het eerlijke antwoord is, ja, die zijn er altijd… A3C past de methode toe op managementvraagstukken, financiële analyses, inkoopprocessen en contractbeheersing. Wij maken complexe zaken overzichtelijk. Wij zijn A3C. U bent in control.

Legal

image-legal

Aanbesteden & contracteren, bouwrecht.

Finance

image-finance

Planning & control, audits, project control.

Management

image-management

Interim management en projectmanagement.